شماره های تماس: ۸۸۶۴۴۳۳۸-۰۲۱ و ۸۸۶۴۴۷۰۴-۰۲۱
تهران، بلوار آفریقا (جردن), نبش کوچه آناهیتا ساختمان پزشکان آناهیتا, طبقه ۴ واحد۱۶
 
WhatsApp
5532

محافظت شبانه از دندان ها و راهکار های ان

. مهم ترین اختلال در ناحیه ی دندانی در طول شب دندان قروچه می باشد .دندان قروچه به معنی…
7750

لمینیت های سرامیکی

.لمینیت های سرامیکی یا پرسلن ونیر یکی از روش های اصلاح لبخند می باشد. بسیاری از افراد بین…
6053

سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت

سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت دندانی یک عارضه ای است که بعلت تحلیل استخوان و لثه و یا…
5890

عصب کشی چگونه انجام می شود

مانی به بیمار گفته می شود که به عصب کشی نیاز دارد، معمولا به درد فکر می کند. با این حال…
10819

پروتز متحرک و ثابت دندان

پروتز دندان به معنی جایگزین کردن دندان از دست رفته، بافت های نرم یا همه ی دندان ها از…
5871

ایمپلنت

ایمپلنت دندان و نحوه‌ی ایمپلنت دندان را ‌می‌توان به عنوان یکی از عضو‌های مهم بدن نام برد…
دهن و دندان
4362

تاثیر خمیردندان رایج در ایران برسایش مینای دندان

مقایسه چهارنوع خمیردندان رایج در ایران بر سایش مینای دندان مسواك زدن همراه با خمير دندان…
9521

ونیر کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت از مواد رزین ساخته می شود و به منظور طبیعی به نظر رسیدن آن لازم است به خوبی…

جرم گیری دندان

جرم گیری دندان و بروساژ دندان عبارتست از پاکسازی دندان‌ها با استفاده از ابزارهای دندان پزشکی یا دستگاه فراصوت (اولتراسونیک) که به فرآیندجرم گیری دندان کمک می‌کند.جرم گیری دندان، سطح دندان را تمیز کرده و زبری آن را رفع می کند. جرم گیری، مرحله قبل از سفید کردن دندان است.جرم دندان متشکل از رسوباتی است که روی سطح دندان‌ها و لثه تشکیل می‌شود و باعث ایجاد بوی بد دهان شده، رنگ و سلامت دندان‌ها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد مانند سیاهی دندان کودکان که می‌تواند به پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه منجر شود. جرم دندان حاوی میکروب های متفاوتی می باشد که با مسواک زدن هم برطرف نمی شود، جرمهای دندان به مرور زمان بافت لثه راتخریب کرده و موجب سست شدن پایه های دندان می شود. درمان این مشکل با استفاده از جرم گیری دندان میسر می باشد.

جرمگیری دندان در مرکز دندانپزشکی دکتر آتوسا کاردگر با جدیدترین روش به صورت هوشمند و بدون درد در سه مرحله مطابق با آخرین دستاوردهای پزشکی و با کیفیت‌ترین دستگاه‌ها با کمک جدیدترین مواد ضدعفونی کننده انجام می‌شود، این سه مرحله شامل:

جرمگیری و کورتاژ لثه

بروساژ دندان

Airflow  (در این روش با دستگاه Airflow ترکیبیاز هوای فشرده، آب و پودی که در ادامه توضیح داده می شود روی دندان ها پاشیده می شود و آنها را صیقل می دهد.)

همچنین این روش جرم گیری دندان بدون آسیب به مینای دندان و ایجاد حساسیت دندان پس از جرمگیری می باشد. در این مرکز علاوه بر این که از کاورها، پوشش‌ها و وسایل یکبار مصرف برای هر بیمار استفاده می‌گردد، تمامی وسایل با کمک جدیدترین مواد ضدعفونی کننده، استریل شده و بعد با استفاده از دستگاه اولتراسونیک میکروب زدایی می‌گردد.

در ادامه مراحل و چگونگی انجام جرم گیری دندان را شرح خواهیم داد.

 

مرحله اول: جرم گیری دندان و کورتاژ لثه

دو روش اصلی برای جرم‌ گیری دندان وجود دارد، البته بعضی از دندان‌پزشکان از هر دو روش استفاده می کنند. در ادامه این دو روش شرح داده می شود.جرم‌گیری دندان با ابزارهای دستی دندان‌پزشک شما در این حالت از یک جرم‌گیر دندان استفاده می‌کند و به صورت دستی پلاک‌های موجود روی دندان را از بین می‌برد. ار آنجا که دندان‌پزشک توانایی مشاهده پلاک‌ها را ندارد، مجبور است از حس لامسه خود برای شناسایی نواحی ایجاد پلاک و رسوب بر روی دندان‌ها استفاده کند.

  • جرم‌گیری با ابزارهای اولتراسونیک

ابزار جرم گیری دندان اولتراسونیک پلاک‌ها را از روی دندان شما با لرزش یک سر فلزی، پاک می‌کند، در این روش از اسپری کردن آب برای شستن پلاک‌ها از روی دندان و سرد نگهداشتن سر دستگاه استفاده می‌شود.

  • کورتاژ لثه

زمانی که با حذف جرم و پلاک دندان ها، همچنان عوامل ایجاد عفونت در بافت اپیتلیوم (بافت پوششی) لثه‌ای اطراف دندان باقی بماند، با انجام کورتاژ لثه ای می‌توان درمان را انجام داد. لیزر با حذف بافت اپیتلیوم عفونی و حفظ بافت همبند سالم در لایه‌های زیرین، موجب می‌شود که بافت لثه‌ای سالمی ساخته شود.

در این کلینیک جرم گیری و جرم گیری عمیق دندان‌ها معمولا در دو تا چهار جلسه انجام می‌گیرد. دندان پزشک برای این که احساس درد نکنید، لثه‌ها را با استفاده از بی حسی موضعی بی حس می‌کند. در هر جلسه یک چهارم دهان و به مدت 45 دقیقه تحت درمان قرار می گیرد. در صورتی که بیماری لثه پیشرفته نباشد، جرم گیری در یک جلسه به طور کامل انجام می‌گیرد

مرحله دوم: بروساژ دندان

احتمالا شما هم واژه بروساژ دندان را همراه با جرمگیری دیده یا شنیده‌اید. دندانپزشکان با آغشته کردن دندان‌ها به خمیر مخصوص و استفاده از وسیله ای چرخشی که یک برس به سر آن بسته شده است، اقدام به بروساژ سطوح دندانی می‌کنند، این کار معمولا بعد از جرمگیری دندان و برای به وجود آوردن سطح صیقلی روی دندان و همچنین حذف رنگ‌ها و لکه‌هایی که چسبندگی زیادی ندارند، استفاده می‌شود.

مرحله سوم: صیقلی کردن دندان باAirFlow

صیقلی کردن دندان با Airflow روشی ایده ال برای از بین بردن لک و تغییر رنگ ناشی از کشیدن سیگار و قلیون، مصرف چای و قهوه است، زیرا علاوه بر سفید شدن دندان‌ها، به طور کامل پلاک دندانها را از بین می‌برد. از این روش برای پاکسازی و باز کردن فیشرها قبل از شیار بندی استفاده می‌شود. این روش جرمگیری دندان با صیقل دادن دندان بدون تماس مستقیم، فشار و گرما باعث بهبود وضعیت دندان‌های بیمار می‌شود و نسبت به دیگر روش‌های درمانی پریودنتال برتری دارد. در این روش، یک اسپری هوا و سدیم بی کربنات و جت آب برای برطرف کردن پلاک و لکه ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این روش بیمار دردی را حس نخواهد کرد.هزینه جرمگیری دندان در مقایسه با هزینه ارتودنسی با این روش مقرون به صرفه است، همچنین این روش ایمن و بدون عوارض می باشد. این روش همچنین برای آماده نمودن سطح دندان برای استفاده از وسایل پروتزی و ارتودنسی و پاکسازی سطح دندان پیش از درمان با فلوئورید مفید است.

پلاک دندان آغازگر یک بیماری پریودنتال است. رسوب‌ها و تغییر رنگ دندان باعث می شوند تا سلامت دندان به خطر بیفتند. روش جرمگیری دندان به روش AIRFLOW سطوح دندان‌ها را بهتر از همیشه تمیز کرده و صیقل می‌دهد. پس از انجام این کار، از صاف شدن دندان‌ها و ظاهر  روشن و شفاف آن‌ها شگفت زده می‌شوید.وی‌تر تجویز می‌شود.

مزایا و فواید جرمگیری

از بین رفتن جرم باعث کاهش پوسیدگی دندان می‌شود. بروساژ و جرم گیری دندان همچنین باعث بهبود ورم و التهاب لثه شده و مانع از تبدیل شدن این مشکل به یک بیماری شدید لثه می‌شود. با این حال، مزیت‌های جرم گیری دندان تنها تا زمانی دوام دارد که دوباره جرم روی دندان شکل نگیرد. بعضی از بیماران که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت نکنند، به جرمگیری دندان دوره‌ای نیاز پیدا می‌کنند.

عوارض و مضرات

با وجودی که روش‌های درمانی جرم گیری دندان و تمیز کردن عمیق ریشه‌های دندان پر خطر نیستند، اما خطر ایجاد عفونت در لثه‌ها همواره وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل پس از جرمگیری دندان، ممکن است دندان پزشک از فیبرهای آنتی بیوتیک بر روی لثه برای مدت یک هفته پس از درمان استفاده کند. اگر شما با خطر بالای عفونت مواجه هستید، ممکن است به شما توصیه شود قبل و بعد از انجام جرم گیری از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید تا به این ترتیب از ورود باکتری‌ها به جریان خون پیشگیری شود