Written by on

به مرور زمان در اثر تجمع پلاک و رسوب در سطح دندان‌ها، باکتری‌های زیادی به دندان‌ها چسبیده و با تغذیه از ذرات باقیمانده غذا در دهان فعالیت می‌کنند. در اثر فعالیت باکتری‌ها اسید تولید می‌شود. اسید مینای دندان را حل کرده و باعث فرسایش دندان، معدنی زدایی و پوسیدگی دندان می‌شود. در جرمگیری، جرم و رسوب سطح دندان‌ها پاک می‌شود. در نتیجه محلی برای تجمع باکتری‌ها باقی نمی‌ماند.
– حفظ سلامت لثه : در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به شکل مناسب و یا با گذر زمان به تدریج در سطح دندان‌ها در زیر خط لثه ذرات غذا و پلاک و باکتری‌ها تجمع پیدا می‌کند. تجمع باکتری‌ها باعث تحریک لثه می‌شود. حاصل این اتفاق التهاب و عفونت لثه می‌باشد. عفونت لثه در صورتی که درمان نشود پیشروی کرده و به وضعیت شدیدتری به نام پریودنتیت تبدیل می‌شود. پریودنتیت وضعیت برگشت ناپذیر بوده و در صورت عدم رسیدگی منجر به لق شدن و افتادن دندان می‌شود. در این فرایند علاوه بر از دست رفتن دندان، استخوان فک نیز تحلیل می‌رود. مهم‌ترین درمان بیماری لثه در مراحل اولیه جرم‌گیری دندان است. در فرایند جرم‌گیری تمام جرم و پلاک زیر مرز لثه زدوده میشود.
– برطرف‌ شدن بوی بد دهان: مهم‌ترین عامل بوی بد دهان عفونت لثه و پوسیدگی دندان است. در اثر فعالیت باکتری‌ها موادی آزاد می‌شوند که بوی بدی متصاعد می‌کنند. همان‌ طور که گفته شد با جرم‌گیری هر دو وضعیت نام‌برده بهبود یافته و در نتیجه عامل ایجاد بوی بد دهان از بین می‌رود.
– سفید شدن دندان‌ها: اگر چه لایه پلاک تشکیل شده بر روی دندان‌ها سفید و یا بی‌رنگ است، اما به مرور زمان ممکن است در اثر مصرف برخی مواد غذایی تغییر رنگ پیدا کرده و در نهایت باعث تغییر رنگ دندان‌ها شود. در فرایند جرمگیری، علاوه بر پلاک و باکتری‌ها لکه های سطحی دندان نیز تمیز می‌شود

Written by on