Written by on

مانی به بیمار گفته می شود که به عصب کشی نیاز دارد، معمولا به درد فکر می کند. با این حال درد بعد از این روش درمانی به دلیل وجود عفونت در دندان است نه خود درمان. در واقع برای از بین بردن درد عصب کشی انجام می شود وگرنه خود پروسه درمان بدون درد است. استفاده از بیحسی موضعی دندان و ناحیه اطراف آن را کاملا بی حس می کند. بنابراین در حین انجام کار چیز زیادی حس نخواهید کرد.
عصب کشی چگونه انجام می شود:
انجام این روش برای نجات دندان است نه کشیدن دندان. دندان و ریشه های آن حذف نمی شوند بلکه تنها کانال های دندان تمیز می شوند. مقداری از بافت اعصاب و پالپ دندان نیز برداشته می شود تا از تخلیه تمامی باکتری ها اطمینان حاصل شود.
اعصاب دندان برداشته شده اند، بنابراین دیگر دردی احساس نخواهم کرد:
نیاز به معاینه تخصصی دندانپزشکی دارید؟
همین الان کلیک کنید و نوبت بگیرید
بسیاری از افراد بر این باورند که پس از درمان، دیگر دندان درد نخواهد داشت. با این حال دندان صرفا به غذاهای گرم و سرد حساس نخواهد بود. اما تا چند روز پس از درمان ناحیه اطراف دندان درد خواهد داشت. برای کنترل درد می توانید از داروی های مسکن استفاده کنید.
علت استفاده از این روش:
برخی از خود می پرسند چرا زمانی که دندان در نهایت باید کشیده شود آنها باید رنج عصب کشی را متحمل شوند. اما این تصور درست نیست. در واقع در بسیاری از موارد این روش موفق است و باعث می شوند دندان سال ها در دهان دوام بیاورد.
عدم وجود درد، عدم نیاز به عصب کشی؟
بسیاری از دندان هایی که نیاز به عصب کشی دارند دچار درد نمی شوند. اما این بدین معنی نیست که دندان شما سالم است. تنها دندانپزشک می تواند وجود عفونت در دندان را تشخیص دهد. در صورت وجود عفونت دندان باید حتی در صورت فقدان درد درمان انجام شود. اگر در محیط دهان خود متوجه وجود جوش شدید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. وجود این جوش یا فیستول به معنی وجود تونلی برای تخلیه عفونت است. در حال حاضر دندان شما درد ندارد زیرا فیستول از تجمع فشار زیر دندان جلوگیری می کند. اما این عفونت باید درمان شود و احتمالا دندان شما به انجام این روش نیاز دارد. بدون درمان کانال بافت اطراف نیز آلوده خواهد شد.
مراجعه پس از درمان:
درمان عصب کشی در دو جلسه انجام می شود. پس از جلسه اول باید در زمان تعیین شده برای پر کردن دندان یا قراردادن روکش روی دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. استفاده از پرکننده یا روکش برای پیشگیری از ورود باکتری ها به داخل دندان و بروز مجدد عفونت است.
عصب کشی با لیزر :
برش مینای دندان و دنتین:برداشتن بافت پالپ: استریلیزه کردن کانال ریشه دندان:پرکردن کانال ریشه دندان: برخی دندانپزشکان مزایای استفاده از لیزر در درمان کانال ریشه دندان
از بین بردن باکتری‌های موجود در کانال ریشه دندان: اصلی‌ترین دلیل موفقیت‌آمیز نبودن عصب‌کشی دندان وجود باکتری در کانال‌های ریشه حتی پس از عصب‌کشی است. این به دلیل استفاده دستی از سوهان برای از بین بردن باکتری‌ها از کانال‌های ریشه است. امروزه با وجود لیزر شما می‌توانید کانال ریشه را با بالاترین احتمال موفقیت استریل کنید.
غالباً لیزر برای بیهوشی به کار برده می‌شود: زمانی که دندانپزشک یا اندودنتیست از دریل و سوهان برای عصب‌کشی دندان استفاده می‌کند باید با تزریق محلول‌های بیحسی، درد عصب‌کشی را برای بیمار از بین ببرد. امروزه دندانپزشکان یا اندودنتیست ها با به کار بردن لیزر از محلول‌های بیحسی استفاده نمی‌کنند زیرا با لیزر می‌توان عروق خونی را مسدود کرد که اثری مشابه با محلول‌های بیحسی دارد.
عدم احساس درد: زمانی که دندانپزشک یا اندودنتیست از لیزر استفاده می‌کند کل فرایند عصب‌کشی دندان بدون درد انجام می‌شود.
عدم خونریزی: با استفاده از لیزر، منطقه تحت درمان کاملاً بدون خونریزی درمان می‌شود؛ بنابراین شما خونریزی بسیار جزئی در عصب‌کشی دندان خواهید داشت.کمترین آسیب‌دیدگی به ساختار طبیعیافزایش احتمال موفقیت‌آمیز بودن درمان
معایب استفاده از لیزر در عصب‌کشی دندان
مقرون به صرفه بودن:
ماهیت لیزر:
عصب‌کشی چگونه انجام می‌شود؟
معمولاً عصب‌کشی دندان در یک یا دو جلسه درمانی انجام می‌شود. نخست محل درمان با مواد بیحس کننده بیحس می‌شود و سپس دندانپزشک از یک محافظ پلاستیکی روی دندان استفاده می‌کند تا دندان تمیز مانده و در حین انجام فرایند بزاق روی آن نریزد. سپس یک حفره در دندان ایجاد شده و با یک سوهان شکل‌دهنده، عصب متورم و عفونی شکل داده شده و تمیز می‌شود. در حین انجام این فرایند، محلول تمیزکننده برای کمک به تمیز کردن باکتری‌های و باقیمانده‌های غذا به کار برده می‌شود. همچنین از اشعه ایکس به طور مرتب استفاده می‌شود تا دندانپزشک مطمئن شود که درمان طبق برنامه پیش می‌رود
 

Written by on